Nieuws

UMCG gaat intensiever samenwerken met Isala-ziekenhuis in Zwolle

Het UMCG gaat intensiever samenwerken met het Isala-ziekenhuis in Zwolle, en dan vooral op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Op vrijdag 27 september werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door bestuurders van beide ziekenhuizen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Stella Dekker
Foto | Stella Dekker

Onderdeel van de intensievere samenwerking is het gezamenlijk bespreken en behandelen van patiënten. Dit werd al gedaan, maar wordt nu verder uitgebreid. Daarnaast maakt de samenwerking het makkelijker voor artsen en verpleegkundigen van Isala om wetenschappelijk onderzoek te doen of te promoveren.

Door het gezamenlijk bespreken van behandelingen voor patiënten kunnen de ziekenhuizen gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. Ook wordt het op deze manier vaker mogelijk dat een patiënt in eigen ziekenhuis behandeld kan worden. En als patiënten toch doorverwezen worden naar het andere ziekenhuis, verloopt dit soepeler. Dit is al gebruikelijk voor patiënten met bepaalde kankerdiagnoses en erfelijke aandoeningen. In het komende jaar wordt gekeken hoe dat voor meer patiëntengroepen geregeld kan worden.