Nieuws

UMCG opent corona-polikliniek in het ziekenhuis

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) opent donderdag een corona-polikliniek. Dit is een tijdelijke afdeling voor patiënten die luchtwegklachten hebben en een afspraak hebben op één van de andere poliklinieken van het ziekenhuis.


Leestijd: 1 minuut

De corona-polikliniek is dus voor mensen die al patiënt zijn van het UMCG. Patiënten moeten zich hier melden als ze aan een drietal voorwaarden voldoen: uitstel van de behandeling is niet mogelijk om medische redenen, een telefonische afspraak kan niet en de huisarts kan het niet overnemen.

Het ziekenhuis neemt zelf contact op met deze patiënten. Medewerkers van het UMCG vragen of zij klachten hebben die te maken hebben met het coronavirus. Als dat zo is, maakt het ziekenhuis een afspraak bij de corona-polikliniek. Daar wordt het onderzoek naar het coronavirus eerst gedaan. Daarna volgt de afspraak waar de patiënt eigenlijk voor komt.

De nieuwe polikliniek is gescheiden van andere poliklinieken en verpleegafdelingen en krijgt een aparte ingang. Dit doet het ziekenhuis om verspreiding van het virus in het UMCG te voorkomen.

Lees hier alle maatregelen van het UMCG met betrekking tot het coronavirus.