Nieuws

Vader 12-jarige tienermoeder waarschijnlijk ook vader baby


Leestijd: 2 minuten

De vader was al vrij snel na de bevalling in beeld als mogelijke vader, aldus de zegsvrouw. ,,Er was slechts een aantal scenario’s mogelijk. Dat de vader van het meisje ook de vader van de baby zou zijn, was daar één van.”

Op verzoek van de politie heeft de man hierop vrijwillig DNA afgestaan. Vlak na de geboorte was al DNA van het dochtertje afgenomen. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag heeft daarop het DNA-profiel van de man vergeleken met dat van de baby. Daaruit bleek dat de kans dat de 52-jarige man de vader van de baby is, aanzienlijk is, zo meldt het OM. De jonge moeder heeft zelf steeds niet willen zeggen wie haar bezwangerd heeft. Om haar zoveel mogelijk rust te geven, is ze niet door de politie gehoord.

De man wordt nog door de politie gehoord. Volgens een zegsvrouw van het OM wordt hij officieel verdacht van het hebben van gemeenschap met een jongere onder de twaalf jaar. Hij kan hiervoor maximaal 12 jaar cel krijgen.

Omdat de zaak voor grote onrust zorgde bij directe bekenden van het meisje, hebben burgemeester Rehwinkel, de politie en het OM vlak na de aanhouding het nieuws naar buiten gebracht. De vader en zijn zoontje moesten vorige week nog onderduiken omdat ze door media in hun eigen huis werden belaagd. Ze werden daarop door de politie naar een geheim adres gebracht. Op dit adres werd de man dinsdagochtend aangehouden.

De Raad voor Kinderbescherming had eerder al aangifte gedaan van een zedenmisdrijf.

Op verzoek van de Raad worden de tienermoeder en haar dochter opgevangen in een pleeggezin zodat ze in een ,,rustige, veilige en neutrale omgeving” kan bijkomen van de bevalling. De rechter beslist binnenkort wat er definitief met de jonge moeder en haar baby moet gebeuren. Jeugdzorg ontfermd zich ook over het jongere broertje van het meisje.