Nieuws

Vader bekent misbruik 12-jarige tienermoeder


Leestijd: 1 minuut

Volgens een woordvoerster van het OM is de 52-jarige man in 1995 al eens veroordeeld voor seksueel misbruik van een andere dochter. De man zit in ieder geval de komende twee weken nog vast, zo heeft de rechter-commissaris donderdag besloten. Hij acht de kans op herhaling groot. Ook de ernst van het feit speelt mee in dit besluit, aldus het OM.

De vader werd afgelopen dinsdag op zijn schuiladres aangehouden nadat uit DNA-onderzoek was gebleken dat hij hoogstwaarschijnlijk de vader van de baby is. De man had op verzoek van de politie vrijwillig DNA afgestaan. Vlak na de geboorte was al DNA van het dochtertje afgenomen. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag heeft daarop het DNA-profiel van de man vergeleken met dat van de baby. Daaruit bleek dat de kans dat de man de vader van de baby is, aanzienlijk is

Het 12-jarige meisje, dat 11 was toen ze zwanger werd, is inmiddels samen met haar dochtertje opgevangen in een pleeggezin. Ze krijgt psychische hulp aangeboden. Ook haar jongere broertje, met wie ze bij haar vader woonde, zit in een pleeggezin. Het huis waar ze woonden is woensdagavond door een verhuisbedrijf leeggehaald. De politie en de gemeente hopen dat het pand daarmee geen doelwit meer is van vernielingen, zoals in de nacht van dinsdag op woensdag wel het geval was.