Nieuws

Vanaf 2025 vier treinen per uur tussen Randstad en Groningen

Vanaf 2025 zullen er extra treinen rijden tussen Groningen en de Randstad. In plaats van twee, zullen er dan vier intercity’s gaan rijden. Dat wordt definitief vastgelegd in de hoofdrailnetconcessie, de basisdienstregeling die de NS vanaf 2025 moet gaan rijden.


Leestijd: 1 minuut

In de afgelopen weken zette ChristenUnie-Kamerlid Stieneke Van der Graaf zich in om deze extra intercity’s alsnog op te nemen in de hoofdrailnetconcessie. Samen met Habtamu de Hoop (PvdA) en Harmen Krul (CDA) diende zij een motie in voor de twee extra treinen per uur. Die werd door een meerderheid van de Kamer aangenomen.

“De komst van de derde en vierde intercity naar Groningen is een enorme verbetering voor de reizigers van en naar Groningen en Assen”, zegt Van der Graaf. “Ik ben ongelooflijk blij dat we er met partijen in de Tweede Kamer uit zijn gekomen om dit te realiseren.”

De treinen zullen vanaf 2025 gaan rijden. Ze zullen in eerste instantie alleen in de spits worden ingezet, tussen 6.00 en 10.00 uur in de ochtend en 15.00 en 19.00 uur in de middag en avond. Zodra het spoorknooppunt Meppel is aangepakt, moeten de intercity’s de hele dag gaan rijden.