Nieuws

Vanaf 3 september afsluitingen rond kruising Ring West-Leonard Springerlaan

Vanaf vrijdag 3 september vinden verschillende afsluitingen plaats op en rond de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan. Zo worden een aantal afslagen op deze kruising twee jaar lang afgesloten. De afsluitingen hebben te maken met de tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein, zo meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 2 minuten

Vanaf 3 september afsluitingen rond kruising Ring West-Leonard Springerlaan
Vanaf 3 september afsluitingen rond kruising Ring West-Leonard Springerlaan

Langdurige afsluitingen

Vanaf 3 september gaan de beide linker afslagen op de kruising voor zo'n twee jaar dicht. Verkeer vanaf de westelijke ringweg (vanuit het noorden) kan niet meer links afslaan naar de Leonard Springerlaan en het verkeer vanaf de Leonard Springerlaan kan ook niet links afslaan naar de westelijke ringweg richting het Vrijheidsplein.

Vanaf maandag 20 september is het voor verkeer vanuit Drachten niet meer mogelijk op de westelijke ringweg rechts af te slaan naar de Leonard Springerlaan. Dit verkeer moet doorrijden naar de volgende afrit. Alleen verkeer op de tijdelijke weg vanaf het Julianaplein kan rechtsaf de Leonard Springerlaan inrijden. Deze situatie geldt ook voor twee jaar.

Het verkeer naar de Leonard Springerlaan wordt omgeleid via afrit 18 Zeeheldenbuurt. De gele route is voor verkeer vanuit het noorden (Zuidhorn/Paddepoel), de groene route voor verkeer vanuit Drachten.

Het verkeer vanaf de Leonard Springerlaan richting Vrijheidsplein wordt omgeleid via de af- en oprit 18 Zeeheldenbuurt.

Kortdurende afsluitingen

Om de tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein in gebruik te nemen, moet de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan opnieuw worden ingericht. Daarvoor zijn afsluitingen nodig in de periode van 3 tot 20 september.

3-6 september

In het weekend van vrijdag 3 september 22.00 uur tot maandag 6 september 06.00 uur is een groot deel van de kruising volledig afgesloten. Alleen verkeer vanaf het Vrijheidsplein kan de westelijke ringweg en de Leonard Springerlaan bereiken.

Verkeer op de westelijke ringweg kan omrijden via de overige ringwegen (lichtblauwe route), of via het Hoendiep en Hoogkerk (groene route). Verkeer op de Leonard Springerlaan kan via de Paterswoldseweg omrijden (gele of oranje route).

6-20 september

De rechter afslag vanaf de Leonard Springerlaan naar de westelijke ringweg (N370) richting Paddepoel/Zuidhorn is afgesloten tot maandag 20 september 06.00 uur. Dit betekent dat verkeer vanaf de Leonard Springerlaan wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Peizerweg. Via oprit 38 kan het verkeer de westelijke ringweg weer op. Verkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en Peizerweg.

17-20 september

In het weekend van vrijdag 17 september 22.00 uur tot maandag 20 september 06.00 uur is de westelijke ringweg niet te bereiken voor verkeer vanuit Drachten en ook niet voor verkeer vanaf het Julianaplein. Verkeer richting Paddepoel/Zuidhorn wordt omgeleid via de zuidelijke, oostelijke en westelijke ringweg.

Verkeer vanaf Drachten of het Julianaplein richting de westelijke ringweg, wordt omgeleid via de overige ringwegen.

Tijdelijke wegen bij Vrijheidsplein

Na de ombouw van de zuidelijke ringweg is het Vrijheidsplein volledig ongelijkvloers. De westelijke ringweg gaat dan met een viaduct over de Concourslaan en de Leonard Springerlaan heen. Om dit te realiseren zijn eerst tijdelijke wegen vanaf de westelijke ringweg naar de rotondes Laan Corpus den Hoorn en een tijdelijke weg vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg gebouwd. Vanaf 3 september worden deze tijdelijke wegen in gebruik genomen.