Nieuws

Vandaag waarschijnlijk duidelijkheid over voortgang project Ring Zuid

Er komt dinsdag zeer waarschijnlijk duidelijkheid over een mogelijk akkoord dat tussen de provincie en de bouwer van de zuidelijke ringweg is gesloten. Dan wordt ook duidelijk of er afspraken zijn gemaakt over de meerkosten van het megaproject en hoe de ringweg straks wordt afgebouwd.


Leestijd: 1 minuut

Ring Zuid kost de provincie zeker meer dan 78 miljoen euro extra
Ring Zuid kost de provincie zeker meer dan 78 miljoen euro extra

Volgens het Dagblad van het Noorden is er een akkoord tussen de provincie, Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Herepoort. De provincie heeft tevens een persconferentie afgekondigd over de zuidelijke ringweg, die dinsdag rond half zes zal plaatsvinden. Voor die tijd worden de Provinciale Staten en de gemeenteraad van Groningen geïnformeerd. Begin februari volgen debatten over de nieuwe afspraken.

De aanpak van de zuidelijke ringweg is een hoofdpijndossier. Het project kwam moeizaam van de grond. Er is al een vertraging van drie jaar en de meerkosten van het project worden geschat op honderden miljoenen. Er wordt al maandenlang gesproken over het verdelen van de financiële pijn. De provincie liet eerder al weten dat andere projecten, zoals de Wunderline en de verdubbeling van de N33 richting Appingedam, mogelijk moeten worden geschrapt om het financiële at bij de zuidelijke ringweg te dichten. De provincie heeft Rijkswaterstaat gevraagd om ook geld bij te leggen.