Nieuws

Vanhulley gaat dinsdag mondkapjes verkopen op Hoofdstation

Vanhulley gaat dinsdagochtend herbruikbare mondkapjes verkopen op het Hoofdstation in Groningen. Het is vanaf maandag verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.


Leestijd: 1 minuut

Mondkapje voor medewerkers UMCG na reis buitenland
Mondkapje voor medewerkers UMCG na reis buitenland

Het initiatief kwam van de vrijwilligers die de afgelopen weken geholpen hebben om de organisatie bij te staan in corona-tijd. Vanhulley verkoopt enkeltjes (1 stuk) en retourtjes (2 stuks) voor €4,09 per stuk. 

OVanhulley
De actie heeft de titel OVanhulley, en wordt geheel georganiseerd door de vrijwilligers en de vrouwen van Vanhulley. "Voor onze vrouwen is het een unieke ervaring, en kunnen ze, na een best lastige periode van vooral thuis zitten met de kinderen, weer even lekker eruit", aldus Jolijn Creutzberg, oprichter van Vanhulley.

Bij de sociale onderneming Vanhulley wordt al wekenlang druk gewerkt aan het maken van de mondkapjes. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld oude overhemden. Bij Vanhulley zitten vrouwen die graag willen werken, maar die bijvoorbeeld de juiste vooropleiding missen. Het gaat bijvoorbeeld om vluchtelingen, die bij Vanhulley een algemene opleiding en begeleiding naar ‘echt’ werk krijgen. 

Sparen voor een laptop
Wie dinsdag een mondkapje koopt kan daarnaast €1 of €2 doneren voor het door de vrijwilligers bedachte goede doel: de aanschaf van een laptop voor de vrouwen. Jobcoach Elza Huizing van Vanhulley: "Vaak hebben ze thuis geen (goede) computer tot hun beschikking, en dat is voor het maken van huiswerk echt heel belangrijk. Als we dit doel behalen kunnen we op ons atelier een huiswerkplek inrichten, dat zou mooi zijn."

De mondkapjes van OVanhulley zijn op dinsdagochtend en vrijdagochtend van 8:30 tot 12:30 uur verkrijgbaar op het voorplein van het station. Op andere momenten via de site van Vanhulley, bij Department, en bij de VVV in het Forum.