Nieuws

Vechtpartij bij aanmeldcentrum Ter Apel

Voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is zondagmiddag een vechtpartij geweest bij de hekken. De politie kwam tussenbeide, maar heeft niemand gearresteerd.


Leestijd: 1 minuut

Dat meldt de NOS. Wie er betrokken was bij de ongeregeldheden is onduidelijk. Het leek te gaan om twee groepen die ruzie kregen. De oorzaak van de vechtpartij vandaag wordt nog onderzocht door de politie.

De politie verwijst voor commentaar naar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, maar een woordvoerder van het COA verwijst naar de politie, omdat het incident buiten de locatie plaatsvond. Vorige week was er ook een vechtpartij voor de hekken van het asielzoekerscentrum.

Afgelopen nacht hebben er weer veel mensen buiten het aanmeldcentrum moeten slapen. Het COA schatte gisteren dat het zou gaan om zo’n 150 mensen. Er zijn voor hen onvoldoende bedden beschikbaar. Ook in de nacht van zaterdag op zondag moesten er veel mensen buiten slapen. 

'Nare situatie'

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) noemt het opstootje tegenover het ANP "een nare situatie". Hij zegt in nauw contact te staan met het COA en de politie om ervoor te zorgen dat "vrouwen en kinderen veilig kunnen overnachten" en "er geen vrouwen en kinderen buiten slapen". Er is nog altijd geen oplossing voor de problemen in Ter Apel.