Nieuws

Veerdienst Noorwegen groot succes: door drukte problemen met boekingssysteem

UPDATE (13.50: het boekingssysteem is weer volledig bereikbaar) De start van een veerdienst tussen de Eemshaven en Noorwegen is zo’n succes dat er problemen zijn met het boekingssysteem. Sinds maandag bekend werd dat er vanaf april volgend jaar een veerdienst komt, brachten 30.000 mensen een bezoek aan de site van Holland Norway Lines, dat de veerdienst verzorgt.


Leestijd: 1 minuut

Veerboot tussen Eemshaven en Noorwegen gaat emissievrij varen
Veerboot tussen Eemshaven en Noorwegen gaat emissievrij varen

Volgens een woordvoerster werd de site zo druk bezocht dat het reserveringssysteem vastliep. “Vandaag wordt met man en macht gewerkt aan het weer vlot trekken van het boekingssysteem.”

Holland Norway Lines start vanuit Eemshaven een ferrylijn voor personen en voertuigen naar het Noorse Kristiansand. Geïnteresseerden kunnen vanaf deze week deze reis boeken. De eerste afvaart zal plaatsvinden op 7 april 2022.

Driemaal per week Noorwegen-Eemshaven v.v.

Het ferryschip MS Romantika dat op de route Eemshaven- Kristiansand gaat varen, is uitgerust met de nieuwste en duurzaamste technieken en systemen. Het schip zal niet alleen passagiers vervoeren, maar ook auto’s, campers, caravans en vrachtwagens. Drie keer per week vertrekt de MS Romantika vanuit Eemshaven om 15:00 uur en komt vervolgens – na een comfortabele nacht aan boord – aan om 09:00 uur in Kristiansand. Eveneens is er een terugtocht naar Nederland.

Het schip beschikt over een gevarieerd aanbod van restaurants, cafés, (taxfree) shops en entertainment. Voor ondernemingen zijn er uitgebreide mogelijkheden om vracht op een veilige, passende en snelle manier te transporteren naar Noorwegen. De minimumprijs voor een retourtje Noorwegen voor ‘voetpassagiers’ (inclusief overnachting) ligt op 225 euro per persoon (2 personen in één hut). Inclusief auto geldt dan een minimumprijs van 250 euro per persoon.