Nieuws

Veilig winkelen met voldoende afstand? Check de druktekaart

Wil je veilig en met genoeg afstand kunnen winkelen? Check dan voordat je de stad in gaat de druktekaart van de gemeente Groningen. Op deze ‘realtime’ kaart laten de kleuren rood, groen en geel zien hoe druk het op dat moment in bepaalde straten en gebieden is.


Leestijd: 1 minuut

Veilig winkelen met voldoende afstand? Check de druktekaart
Veilig winkelen met voldoende afstand? Check de druktekaart

De kaart is sinds woensdag in de lucht en laat mensen zien welke plekken ze op welke momenten beter kunnen mijden of juist niet. Ook kan de gemeente op basis van de data besluiten om eventueel een straat af te sluiten, of extra stewards in te zetten.

Als een straat groen is betekent dat dat er nog voldoende ruimte is, en dat bezoekers zonder problemen 1,5 meter afstand kunnen houden. Geel laat zien dat het druk is en dat het lastig is genoeg afstand te houden. Kleur een straat rood dat is het echt te druk en is afstand niet of nauwelijks mogelijk.

Sensoren

De drukte wordt gemeten met slimme sensoren. Zij meten hoe druk het is met fietsers en voetgangers. De sensoren voor de druktekaart staan in de Westerhaven, Brugstraat / Akerkhof Noord, Vismarkt, Folkingestraat, Herestraat en Oude Ebbingestraat.