Nieuws

Veiligheidsregio: ‘Tot 1 juni geen grootschalige evenementen in Groningen’

Er mogen in de provincie Groningen tot 1 juni geen grootschalige evenementen worden georganiseerd. Dat heeft Koen Schuiling als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen besloten.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling: “Bereidheid tot vaccineren in Groningen bijzonder groot”
Burgemeester Schuiling: “Bereidheid tot vaccineren in Groningen bijzonder groot”

Met het besluit volgt Groningen ook de Drentse veiligheidsregio, die eenzelfde besluit heeft genomen. “Natuurlijk voelt iedereen aan dat we nog langere tijd met coronamaatregelen zitten. Nu is er in ieder geval helderheid voor organisatoren van evenementen”, zegt een woordvoerder van Schuiling. 

Het verbod is van toepassing op alle evenementen waarvoor een vergunning nodig is. Het gaat bijvoorbeeld om Koningsdag, Bevrijdingsdag, festivals, paasvuren en andere activiteiten. 

Het verbod zegt niets over het eventueel toelaten van publiek bij sportwedstrijden of in theaters. “Dat moet de tijd leren”, zegt de woordvoerder. Daarnaast is het ook niet duidelijk of in juli wel evenementen mogelijk zijn. “Heel concreet kunnen we nu maar drie weken vooruitkijken. Met dit besluit proberen we al iets verder te kijken. Je moet toch lijnen uitstippelen, zodat organisatoren weten waar ze aan toe zijn.”