Nieuws

Verdachte (23) en minderjarig slachtoffer van steekpartij Hoogkerk kenden elkaar niet

De 23-jarige verdachte van een steekpartij bij een supermarkt in Hoogkerk en het minderjarige slachtoffer, dat overleed, kenden elkaar niet. Dat heeft de politie Groningen zondag bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Stadjer die verdacht wordt van doodsteken 14-jarige Dinant voor de rechter
Stadjer die verdacht wordt van doodsteken 14-jarige Dinant voor de rechter

Bij de Albert Heijn aan de Zuiderweg in Hoogkerk vond zondagmiddag rond 14.50 uur een ernstig steekincident plaats. Daarbij werd een veertienjarige jongen neergestoken. De enorme inzet van hulpdiensten mocht niet meer baten. De jongen is nog gereanimeerd, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. 

De politie kon al snel een 23-jarige man uit de stad Groningen aanhouden. Uit een eerste onderzoek blijkt dat hij het slachtoffer niet kende. De man wordt verder verhoord en het onderzoek loopt nog volop. 

Er zijn veel getuigen geweest van het incident. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Wat de aanleiding is voor de steekpartij, daarover heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Dagblad De Telegraaf was gistermiddag te plaatse en citeert een tiener die zegt dat de aanvaller alvorens hij stak naar de servicebalie zou zijn gelopen en hebben opgeroepen om alvast politie en ambulance te bellen, want hij zou gaan steken. Maar dit is door de politie niet bevestigd, die is bezig met het onderzoek.

RTV Noord meldt dat het slachtoffer een leerling is van de Leon van Gelderschool aan de Diamantlaan. Medewerkers van die middelbare school waren daar maandagochtend extra vroeg om de leerlingen op te vangen. Ook was er begeleiding voor zijn klasgenoten.

De winkel van Albert Heijn is inmiddels weer geopend; buurtbewoners hebben bloemen gelegd bij de winkel.

Foto: RDB Producties