Nieuws

Verdachte moord rapper: 'Ik ben erin geluisd'


Leestijd: 1 minuut

De 26-jarige Amsterdamse rapper Farrel Provence werd op 9 november 2009 in een woning in Hoogezand neergeschoten. Kort daarvoor had hij met vijf anderen het huis van B. bestormd om drugs, geld en een gouden ketting terug te halen, die B. bij een eerdere overval zou hebben gestolen. Tijdens het gevecht dat daarop volgde schoot de verdachte een kogel in het bekken van Farrel. De rapper overleed later in het ziekenhuis in Amsterdam.

Volgens de advocaat van B. handelde zijn cliënt uit zelfverdediging. ,,Hij zit nu onschuldig vast.” B. verklaarde maandag tijdens de rechtszaak niets te weten van de overval.
Een informant van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de politie bevestigt dat. Een van de aanvallers zou het verhaal hebben verzonnen, omdat hij een grote hoeveelheid cocaïne en geld was kwijtgeraakt. B. werd gebruikt als zondebok, aldus de informant.

De rechtbank heeft de zaak nu opgeschort, omdat het van de CIE-informant wil weten hoe hij aan zijn informatie komt. De zaak is voor maximaal drie maanden aangehouden.