Nieuws

Verdachte zware mishandeling Museumeiland meldt zich bij de politie

De verdachte van de zware mishandeling van een man, op zaterdagochtend 22 juli op het Museumeiland, heeft zich bij de politie gemeld. De politie had eerder op de dag beelden en foto’s vrijgegeven van de mishandeling en de verdachte. De betreffende man is inmiddels onherkenbaar gemaakt en de beelden zijn verwijderd.


Leestijd: 1 minuut

De mishandeling vond plaats op zaterdagochtend 22 juli rond 06.00 uur in de ochtend. Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte, die deel uitmaakt van een groep, plotseling uithaalt richting het slachtoffer. Het slachtoffer valt na een aantal klappen op de grond. Even lijkt het erop dat de vechtpartij voorbij is, maar dan wordt het slachtoffer opnieuw naar de grond gewerkt. Pa na verloop van tijd komen anderen van de groep tussenbeide. Het slachtoffer is dan al zwaargewond. De verdachte vertrekt dan met twee anderen op weg naar het station.

De politie hoopte door het vrijgeven van de beelden de verdachte op te kunnen sporen. En met succes, want nog dezelfde ochtend liet de politie weten dat de man zich heeft gemeld. De politie heeft de beelden van de verdachte verwijderd en vraagt iedereen die de beelden heeft gedeeld om dit ook te doen.