Nieuws

“Verkeer moet wennen aan nieuwe fase Operatie Ring Zuid”

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid van start gegaan. Automobilisten moesten nog behoorlijk wennen aan de nieuwe situatie, melden Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid. Veel automobilisten zochten een route door de wijken Helpman en de Oosterpoort.


Leestijd: 1 minuut

In de nieuwe fase is de westzijde van het Julianaplein nu in één richting open. De afsluitingen zijn verplaatst naar de oostzijde van het Julianaplein en de zuidelijke ringweg. Het verkeer wordt omgeleid via de rest van de ringweg.

Om extra verkeer door de wijken Helpman en Oosterpoort te voorkomen, zijn daar drie verkeersmaatregelen genomen.  Zo gaat verkeer uit de Helperzoomtunnel op de Helperzoom nu verplicht rechtsaf en verkeer vanaf de Helperzoom richting de Hereweg gaat via een tijdelijke weg over het bouwterrein bij de Kempkensberg. Bovendien gaat op 4 mei een tijdelijke oprit bij de Meeuwerderweg naar de Hereweg open.

Helperzoomtunnel (tot 2 september)

Autoverkeer dat vanuit het oosten (Europapark) door de Helperzoomtunnel rijdt, gaat verplicht rechtsaf. Zo wordt voorkomen dat er te veel verkeer komt in het zuiden van Helpman.

Verkeer dat vanaf Helperpark uit de Helperzoomtunnel komt, moet tot 2 september rechtsaf, richting station. Via de tijdelijke weg over de Kempkensberg (bij DUO) is de Hereweg te bereiken.

Tijdelijke weg over de Kempkensberg (tot 2 september)

Het verkeer dat vanaf de Helperzoom richting Hereweg wil, kan gebruikmaken van de tijdelijke weg over de Kempkensberg. Dit is een eenrichtingsweg voor het gebouw van DUO/Belastingdienst langs. Bij de aansluiting op de Hereweg staan verkeerslichten.

Tijdelijke oprit Meeuwerderweg (van 4 mei tot 19 juli)

Zaterdag 4 mei wordt een tijdelijke oprit vanaf de Meeuwerderweg (Oosterpoortwijk) naar de ringweg geopend. Deze oprit gaat door naar de oude afrit Helpman die uitkomt op de Hereweg. Zo hebben de bewoners van de Oosterpoortwijk tot half juli een extra mogelijkheid om ‘over het spoor’ te komen. Eind juli verdwijnt deze oprit weer, omdat kort daarna het viaduct boven het spoor wordt afgebroken.