Nieuws

Vernieuwde Papengang feestelijk geopend

Woensdagmiddag is de vernieuwde Papengang feestelijk geopend. Wethouder Mirjam Wijnja zette met een druk op de knop de artistieke verlichting aan, die het effect van de schilderingen in de steeg versterkt.


Leestijd: 1 minuut

Vernieuwde Papengang feestelijk geopend
Vernieuwde Papengang feestelijk geopend

Kunstenaars zijn  zo’n anderhalve maand bezig geweest met het schilderen van de Papengang. Het doel was om de plek mooier, veiliger en ‘minder guur’ te maken. “De gang was een hele gekke entree voor het nachtleven, terwijl het nachtleven juist belangrijk is voor Groningen”, lichtte Chris Garrit woensdag toe, voormalig nachtburgemeester en een van de initiatiefnemers van het project.

Samen met de gemeente en pandeigenaren uit de Papengang werd ruim twee jaar geleden  een werkgroep opgezet om het opknappen van de steeg in gang te zetten. En zo geschiedde. Van die gure steeg is nu weinig meer over. Over de hele wand zijn schilderingen te bewonderen van Groningse kunstenaars. 

Wisselende exposities

De muurschilderingen zijn niet permanent. Het idee is om er een wisselende expositie van te maken, zodat er elke drie jaar weer andere schilderingen te zien zijn. 

De Papengang dankt zijn naam aan de katholieken, de zogenaamde ‘papen’, die vroeger door het straatje liepen op weg naar de kerk.