Nieuws

VIDEO: In september voordelig op hubfiets vanaf hub P+R Hoogkerk

Reizigers bij de hub P+R Hoogkerk kunnen van 9 september tot en met 9 oktober voordelig gebruikmaken van een hubfiets. Deze elektrische fiets kunnen mensen tegen betaling gebruiken voor een retourrit van en naar de hub P+R. In september maken 'hubfietsers' bovendien automatisch kans op een maand lang gratis gebruikmaken van een hubfiets. Ideaal, nu de vakanties voorbij zijn en het woon-werkverkeer weer op gang komt.


Leestijd: 2 minuten

Het gebruik van de hubfiets kost normaal gesproken twee euro per uur, met een maximum van twaalf euro per dag. Vanaf 9 september krijgen reizigers vijftig procent korting: één euro per uur, maximaal zes euro per dag.

Proefrit

Om de start van deze kortingsactie extra onder de aandacht te brengen, organiseerde Deelfiets Nederland (aanbieder hubfietsen) op donderdag 9 september een actie bij de P+R Hoogkerk. Medewerkers van Deelfiets Nederland gaven uitleg over de hubfietsen en de kortingsactie. Reizigers en passanten op de hub werden 's middags getrakteerd op koffie, thee en wat lekkers. Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Philip Broeksma (wethouder gemeente Groningen) en Wilko Huyink (directeur Groningen Bereikbaar) waren ook aanwezig en maakten 's middags een proefrit op een hubfiets.

Over de hubfiets

De hubfietsen staan op de hub P+R Hoogkerk in een overdekte fietsenstalling en worden daar automatisch opgeladen. Reizigers kunnen een hubfiets via de app Deelfiets Nederland vanaf vijftien minuten voor gebruik reserveren en bij aankomst ontgrendelen. Reserveren is niet verplicht. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van de hubfietsen. Met een zakelijk abonnement betalen ze vijftien euro per maand per medewerker. Ze kunnen de hubfietsen ook gebruiken zonder abonnement, voor het gebruikelijke tarief. Kijk voor meer informatie op www.deelfietsnederland.nl/groningen.

Autoverkeer in stad beperken

P+R Hoogkerk is een van de ruim vijftig 'hubs' in Groningen en Drenthe. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene op het andere vervoermiddel en waar je gebruik kunt maken van allerlei extra voorzieningen. De hubfietsen op de hub in Hoogkerk zorgen voor minder autoverkeer in de stad en geven de reiziger een alternatieve vervoerskeuze. Ideaal voor wie liever voor het laatste stuk van zijn of haar reis naar kantoor of een zakelijke afspraak in de stad de fiets pakt. Of voor wie een recreatieve bestemming in of in de buurt van Groningen heeft. Parkeer de auto op de P+R en reis verder met een hubfiets.

Hubprogramma

De 24 hubfietsen staan sinds begin dit jaar op de hub in Hoogkerk. Het hubprogramma werkt hierbij samen met provincie Groningen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar. Als de fietsen goed gebruikt worden, bieden de provincies Groningen en Drenthe ze in de toekomst op meer hubs in de provincies aan.