Nieuws

Vier nieuwe besmettingen in de provincie

Het aantal geteste positieve gevallen van het coronavirus in Groningen is weer een beetje gestegen. In het afgelopen etmaal steeg het aantal besmettingen met vier naar 340. Het aantal Groningers in het ziekenhuis steeg sinds begin deze week met twee naar 73. Veertien Groningse patiënten zijn overleden.


Leestijd: 1 minuut

Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie
Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie

In het afgelopen etmaal steeg in het hele land het aantal besmettingen met 514 naar 39.316. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 84 naar 10.769 en het aantal doden steeg ook met 84 naar een totaal van 4.795. 

Het aantal bezette IC-bedden daalde sinds woensdag met 21 naar 783. Volgens IC-arts Diederik Gommers daalt het aantal bezette bedden nu ongelooflijk snel. In het tv-programma Jinek laat hij echter ook weten dat er nog steeds veel onzekerheid is over hoe het virus zich gedraagt. Zo zou het virus in de winter weer voor een nieuwe piek kunnen zorgen. De IC-afdelingen proberen zich nu het rustiger wordt, daar goed op voor te bereiden door bijvoorbeeld extra personeel op te leiden. 

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. Het kabinetsadvies om zoveel mogelijk thuis te blijven, blijft onveranderd van kracht.