Nieuws

Vierde slechtvalkje uit het ei gekropen; jongen live te volgen via webcam

In de nestkast bovenin het Gasunie-gebouw is het vierde slechtvalkje uit het ei gekropen. Zaterdag kwamen de eerste twee eieren uit, en zondag volgde het derde jong. Dinsdagochtend kwam het vierde ei uit.


Leestijd: 1 minuut

In 2016 werden er voor het eerst slechtvalkjes in de nestkast geboren. De nestkast werd in 2008 bovenaan het gebouw opgehangen en was bedoeld voor slechtvalken. In 2013 werd het voor het eerst gebruikt als kraamkamer, niet door de slechtvalk, maar door een koppeltje torenvalken.

Na de eerste vier jonge slechtvalkjes in 2016, kropen er in 2017 ook drie jongen uit het ei. In 2018 waren het er twee en in 2019 en 2020 waren er vier jongen.

Het hoofdkantoor van Gasunie is bij uitstek geschikt voor met name slechtvalken omdat die goed gedijen in een rotsachtige omgeving. Slechtvalken nestelen graag aan een steile wand van een hoge rots en de wanden van ons hoofdkantoor geven de valken het gevoel van een natuurlijke habitat. De nestkast biedt een goede omgeving en met het Stadspark en natuurgebied de Onlanden dichtbij heeft de slechtvalk een perfect jachtterrein.

Via een webcam is te zien hoe het met de slechtvalkjes gaat.