Nieuws

Vijfde besmetting met coronavirus in Groningen; in heel Nederland nu 804 patiënten (+190)

In de gemeente Groningen is een nieuwe besmetting met het coronavirus vastgesteld. Deze persoon verblijft momenteel in thuisisolatie. Het is de vijfde besmetting in de provincie Groningen. Het RIVM maakte vrijdag om 14.00 uur bekend dat in heel het land er nu 804 geteste besmettingen zijn.


Leestijd: 1 minuut

Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie
Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie

Onderzoek
GGD Groningen onderzoekt wat de bron van de besmetting is en met wie deze patiënt contact heeft gehad. Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen.

Tien mensen overleden
Het aantal besmettingen steeg in heel het land in één dag met 190 naar 804 besmettingen in totaal. Sinds donderdag zijn ook vijf nieuwe patienten gestorven, waardoor het totaal aantal overleden coronapatienten uitkomt op tien. Volgens het RIVM zijn in totaal 115 mensen in het ziekenhuis opgenomen. 

Maatregelen
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen proberen we de kans te verkleinen dat de ziekte zich in Groningen verder kan verspreiden.