Nieuws

Vindicat: geen coronavirus aangetroffen

De vier Vindicat-studenten die vanmorgen zijn getest blijken GEEN Coronavirus  te hebben. Dat maakte GGD Groningen zojuist bekend


Leestijd: 1 minuut

Vindicat: geen coronavirus aangetroffen
Vindicat: geen coronavirus aangetroffen

De studenten van vereniging Vindicat die afgelopen week in Noord-West Italië op skivakantie waren zijn zaterdagmorgen met veertien bussen aangekomen in Groningen. De bussen reden eerst naar een locatie waar alle studenten voorlichting kregen van artsen en verpleegkundigen van GGD Groningen. Daarna reden ze door naar de eindbestemming, locatie Kardinge.

GGD Groningen gaf bij aankomst  van de studenten voorlichting in iedere bus zodat de studenten goed geïnformeerd zijn en weten wat ze moeten doen in het geval ze alsnog ziekteverschijnselen krijgen die te relateren zijn aan het coronavirus.

Van de 760 studenten gingen 308 studenten op eigen initiatief in gesprek met de artsen en verpleegkundigen van de GGD. Een groep van circa 140 studenten is op eigen gelegenheid teruggegaan vanuit Italië en heeft inmiddels ook de instructies van de GGD ontvangen.

Jos Rietveld, directeur GGD Groningen: “We zijn tevreden over de samenwerking tussen Vindicat en de GGD, zowel afgelopen dagen als vandaag. De studenten hebben onze adviezen zeer serieus genomen.”

Vier studenten werden getest op het coronavirus.

In totaal werden er vier studenten getest op het coronavirus. Omstreeks kwart voor zes zaterdagavond maakte de GGD via Twitter bekend dat geen van de vier studenten het coronavirus bleek te hebben.

Mochten de studenten in de komende twee weken klachten ontwikkelen die passen bij het coronavirus dan moeten ze telefonisch contact opnemen met de huisarts of met GGD Groningen en uit voorzorg thuisblijven en niet naar werk of school gaan.