Nieuws

Vindicat schorst lid na maken van nieuwe bangalijst

Studentenvereniging Vindicat heeft een lid geschorst, dat een nieuwe bangalijst zou hebben gemaakt. Het gaat om een lijst met namen van vrouwen, met daarbij schandelijke opmerkingen. “Vindicat veroordeelt alle vormen van indicatie, zo ook deze lijst”, aldus de vereniging op de eigen website.


Leestijd: 1 minuut

Vindicat schorst lid na maken van nieuwe bangalijst
Vindicat schorst lid na maken van nieuwe bangalijst

Op de site van Vindicat valt te lezen dat het bestuur van de vereniging de lijst op 25 juni onder ogen kreeg. “Deze lijst draagt niet bij aan het gevoel van veiligheid binnen de studentenwereld. De vereniging neemt dit hoog op. Het bestuur van Vindicat kon de maker van de lijst snel identificeren en heeft deze persoon per direct voor onbepaalde tijd geschorst.”

Het bestuur heeft met een aantal vrouwen op de lijst contact gehad. Er is hen hulp aangeboden. Ook kunnen ze in contact worden gebracht met de politie, mochten ze dat willen. 

De vereniging heeft zelf meteen actie ondernomen. Het nieuws komt ook via de eigen website naar buiten. Het bestuur heeft het incident gemeld bij de onderwijsinstellingen. 

Vindicat kwam eerder al in opspraak door een bangalijst. Toen werd een aantal leden op een lijst gerangschikt op bedprestaties. Mede door een aantal geweldsincidenten, kwam Vindicat onder een vergrootglas te liggen. Onder andere de RUG en de Hanzehogeschool eisten een cultuuromslag.