Nieuws

Visit Wadden: “laat drones thuis bij bezoek aan Waddengebied”

Visit Wadden roept bewoners en bezoekers op om te stoppen met het recreatief gebruik van drones in het Waddengebied. Dit doen ze met oog om het broedseizoen dat 15 maart van start gaat.


Leestijd: 1 minuut

Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, blijkt volgens Visit Wadden dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen verstoren. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.

De huidige wet- en regelgeving omtrent dronegebruik in het Waddengebied is niet voor ieder gebied even helder. In sommige gebieden zijn ze verboden, in andere gebieden worden ze (beperkt) toegestaan. “Voor iedereen die vragen heeft over het recreatieve gebruik van drones staat Visit Wadden klaar met advies. Een mailtje is genoeg”, zegt Wendy Oude Veldhuis, projectleider bij Visit Wadden. “Met elkaar zorgen we ervoor dat onze activiteiten de natuurlijke omgeving niet schaden.”

Visit Wadden

Visit Wadden is de destinatiemanagement organisatie van het Waddengebied. Door het delen van verhalen over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, het communiceren over natuur en het uitlichten van de unieke routes en locaties, helpt Visit Wadden ecologie en economie in het gebied.