Nieuws

Visserbrug voor lange tijd dicht

De Visserbrug in Groningen, tussen de Visserstraat/Hoge der A en Verlengde Visserstraat/Lage der A, is vanaf dinsdag 2 juli 08.00 uur dicht voor al het verkeer. De gemeente Groningen laat de brug, die kapot is gegaan, herstellen. De werkzaamheden duren naar verwachting 1,5 tot 2 jaar. Voor fietsers en voetgangers komt een tijdelijke brug.


Leestijd: 1 minuut

Tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke brug. De gemeente Groningen verwacht dat deze brug eind juli wordt geplaatst. Tot die tijd worden fietsers en voetgangers omgeleid via de A-brug, tussen de A-straat en de Brugstraat.

In rood de afsluiting van de Visserbrug. In groen de omleiding voor fietsers en voetgangers, totdat de tijdelijke brug is geplaatst.

Omleiding voor auto’s

Auto’s kunnen er voor langere tijd niet langs. Vanwege Operatie Ring Zuid adviseren we om te rijden via Ring West, Ring Noord en de Bedumerweg. Deze omleiding wordt ook gedeeld met de navigatie-apps. Op de borden worden alle omleidingen weergegeven.

Voor een goede doorstroming, past de gemeente verkeerscirculatie in het gebied aan: de Noorderhaven zuidzijde wordt gedeeltelijk twee richtingen. Op het deel van de Noorderhaven zuidzijde tussen de Visserbrug en de bocht draait de gemeente de rijrichting om.

Herstel brug

De Visserbrug kan niet meer worden bediend. Uit technische inspectie blijkt dat één van de ‘scharnieren’ van de brug stuk is. Hierdoor gaat de brug scheef omhoog en is hij instabiel. Het herstel van het scharnier is een moeilijke klus. Het defecte scharnierpunt zit op een lastige plek, waardoor reparatie en/of vervanging ter plaatse niet mogelijk is. De Visserbrug was ook aan een volledige renovatie toe. Deze werkzaamheden worden gecombineerd. Vanwege de complexiteit van de werkzaamheden en het monumentale karakter van de brug gaat dit ongeveer 1,5 tot 2 jaar duren.

Laat de auto zoveel mogelijk staan

Operatie Ring Zuid duurt nog tot maandag 2 september. De oproep van Groningen Bereikbaar blijft: laat de auto staan, als het kan. Kies voor alternatieven, zoals de fiets of het OV. Of reis via een P+R. Houd rekening met hinder en extra reistijd.