Nieuws

Voedselbank in de problemen door hamsterwoede van Groningers

De Voedselbank Groningen komt in de problemen door de enorme hamsterwoede van de Groningers. Dat heeft directeur Ulfert Molenhuis laten weten aan verschillende media.


Leestijd: 1 minuut

Voedselbank in de problemen door hamsterwoede van Groningers
Voedselbank in de problemen door hamsterwoede van Groningers

De Voedselbank kreeg na vrijdag te maken met een ‘dramatische aanvoer’. De Voedselbank is voor een groot deel afhankelijk van restanten van supermarkten en bakkers. Er kwam daardoor vrijwel geen brood en ook heel weinig groente binnen, terwijl op zaterdag wel zo’n 120 gezinnen werden verwacht bij de Voedselbank. Molenhuis spreekt van een direct gevolg van de hamsterwoede. 

Stop met hamsteren
De Voedselbank moet nu de eigen reservevoorwaarden aanspreken, maar die zijn beperkt. Mogelijk dat er ook nog voedsel via inzamelpunten van kerken wordt ingezameld. Volgens directeur Molenhuis is dat echter allemaal niet nodig zodra de mensen die nu enorm hamsteren daar onmiddellijk mee stoppen. “Hou ook rekening met mensen die zelf niet eens in staat zijn om zelf eten te kopen”, aldus Molenhuis. 

Sinds het afkondigen van maatregelen door het kabinet, zijn veel mensen gaan hamsteren. Dat is onnodig, want er zijn in het hele land genoeg voorraden. De supermarkten hebben moeite om de schappen weer snel vol te krijgen. Niet omdat er geen voedsel is, maar omdat het een enorm grote logistieke operatie is.