Nieuws

Voltallige oppositie: "College maakt het voor ondernemend Groningen steeds moeilijker"

Het beleid van het college van B en W maakt het voor ondernemers in Groningen steeds moeilijker. Dat schrijft de voltallige oppositie in de gemeenteraad in een brief aan B en W. Aanleiding is de aankondiging aan tientallen eigenaren van vis- en bloemenkramen dat ze vanaf 1 januari elke avond hun kraam moeten afbreken om hem vervolgens de volgende ochtend weer op te bouwen. “Dit is handhaven van een niet-bestaand probleem”, zo omschrijven de fractievoorzitters.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Gemeente Groningen
Foto | Gemeente Groningen

De fracties van het CDA, D66, VVD, Stadspartij 100% voor Groningen, Partij voor het Noorden, PVV en Student en Stad zeggen in de brief dat de nadelen en zorgen van de maatregel niet opwegen tegen het beoogde doel: het tegengaan van verrommeling.

Ze stellen bovendien dat er een patroon lijkt te ontstaan waarbij het gevoerde beleid het steeds moeilijker maakt voor ondernemend Groningen. De oppositie wil van de burgemeester en wethouders weten of zij dit erkennen, en zo niet, hoe ze dan de onvrede onder Groningse ondernemers verklaren.

Ook vragen de fracties zich af of het college heeft nagedacht over de vraag of het voor de kraameigenaren überhaupt mogelijk is om dagelijks af te breken en op te bouwen.