Nieuws

Voorproefje van het nieuwe Dudok aan het Diep: over twee week kan het

Het monumentale pompstation aan de Turfsingel wordt omgetoverd tot ontmoetingsplek met veel ruimte voor groen en waterrecreatie. De transformatie is nog niet klaar, maar je kunt er over twee weken al wel terecht voor een voorproefje.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Ruimte voor Jou
Foto | Ruimte voor Jou

Het pompstation wordt opengesteld voor publiek op 14 september 2024 tijdens Open Monumentendag. Het is een monumentaal voormalig tankstation met transformatorhuisje uit 1953, ontworpen door architect Willem Dudok voor oliemaatschappij Esso.

Tijdens Open Monumentendag komt architect Wouter van Riet Paap vertellen over de transformatie van het pompstation en het omringende gebied.

Boekhandel Riemer en Koffiestation gaan een nieuw horecaconcept openen in het voormalige tankstation Dudok. De partijen komen straks met een horecagelegenheid onder de naam Van Deeg Vandaag. Je kunt er terecht voor koffie en thee, broodjes, licht alcoholische dranken en in de zomer lekker ijs. Ook willen de partijen er graag cursussen gaan geven rondom het bakken van lekkernijen.

Opening

In de herfst van 2024 vinden de afrondende werkzaamheden aan de nieuwe vlonder plaats en worden er bomen geplant. De officiële opening van Dudok aan het Diep staat in het voorjaar van 2025 op de planning.

Langs het water komt een houten vlonder. Veel nieuwe bomen, gras, klein groen en openbare zitgelegenheid op de oever maken het geheel tot een aantrekkelijke, nieuwe verblijfsplek in de binnenstad.