Nieuws

Vrees voor sluitingen van winkels en musea, ook in Groningen

Het kabinet is zondag begonnen aan een extra overleg over mogelijk strengere corona-maatregelen. Deze zouden nu ook betrekking kunnen hebben op winkels en musea in heel Nederland, dus ook in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Bijeenkomst op Promotiedagen: ‘Waar liggen de beste kansen voor fysieke winkelgebieden in het Noorden?’
Bijeenkomst op Promotiedagen: ‘Waar liggen de beste kansen voor fysieke winkelgebieden in het Noorden?’

Volgens de NOS, dat melding maakt van het Catshuis-overleg, liggen er verschillende scenario’s op tafel. Zo zou er worden gekeken naar de sluiting van niet-essentiële winkels zoals kledingzaken en tuincentra. Dan zouden er vooral nog supermarkten openblijven. Ook doorlooplocaties, zoals musea en bioscopen zouden weer dicht gaan. 

Vermoedelijk zal al maandagavond tijdens een extra persconferentie bekend gemaakt worden welke extra maatregelen het kabinet gaat nemen.

Volgens het AD overlegt het kabinet ook over de scholen. Een verlengde kerstvakantie, met daarin een week thuisonderwijs, behoort tot de mogelijkheden, aldus deze website.

Het kabinet zal bij haar overwegingen mogelijk ook de ervaringen van buurland Duitsland meewegen. Daar gelden vanaf komende woensdag 16 december strenge maatregelen, die er op neer komen dat dit land tot 10 januari opnieuw in lock-down is.

Tijdens deze lockdown moeten veel winkels de deuren sluiten en moeten zelfs scholen en kinderdagverblijven "in principe" dicht, maakte bondskanselier Angela Merkel zondag bekend, zo meldt nu.nl