Nieuws

Vrijwilligers rapen 13.600 peuken op in Groningen

Er wordt nog heel wat gerookt in Groningen. Dat is ook vaak te zien aan het straatbeeld, waar veel peuken blijven liggen. Groningen mag blij zijn met vrijwilligers die er vorige week voor zorgden dat een behoorlijk deel daarvan werd verwijderd: alleen aan op het Hanzeplein en op de hoek van het Zuiderdiep en Herestraat haalden ze samen 13.600 peuken op.


Leestijd: 1 minuut

Vrijwilligers rapen 13.600 peuken op in Groningen
Vrijwilligers rapen 13.600 peuken op in Groningen

Volgens de gemeente Groningen, die dit meldt, namen de vrijwilligers deel aan het initiatief ‘'Peuk in de Pocket' van ‘Groningen Schoon Dankzij Mij’.

Dat is een actie met vier MilieuStewards van Stadsbeheer. Zij krijgen hulp van vrijwilligers, de zogeheten Stille Krachten. Allemaal bewoners die afvalgrijpers, afvalringen, afvalzakken, afvalcaddy's en schepnetten hebben gekregen. Daarmee ruimen ze klakkeloos weggegooide rotzooi op.

De actie startte afgelopen maandag op het Hanzeplein bij het UMCG. Hoewel het ziekenhuis rookvrije zones kent, roken veel mensen net daarbuiten. De Stille Krachten raapten hier zo’n 5.000 peuken op.

Afgelopen donderdag was er een opruimactie op de hoek van het Zuiderdiep en Herestraat. Daar vandaan liepen de vrijwilligers naar de Grote Markt. Totale opbrengst: 8.600 peuken. De actie duurt nog twee weken. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Groningen Schoon Dankzij Mij.

(Bron en foto: gemeente Groningen).