Nieuws

Vroegere sluiting horeca Groningen verloopt zonder problemen

Binnen enkele minuten rond half twee afgelopen nacht keerde de rust terug in de binnenstad. Ondernemers en publiek hielden zich goed aan de nieuwe regel dat de terrassen gesloten moesten worden en dat de horeca geen nieuw publiek meer mocht toe laten.


Leestijd: 1 minuut

Sluiting hangt als donderwolk boven horeca, theaters en musea
Sluiting hangt als donderwolk boven horeca, theaters en musea

Burgemeester Koen Schuiling bepaalde, in overleg met de Veiligheidsregio Groningen, dat in verband met corona om half twee ’s nachts de terrassen moeten sluiten, horecagelegenheden geen mensen meer binnen mogen laten en dat nachtwinkels en eetgelegenheden dan dicht moeten.

De burgemeester nam de maatregelen om het aantal coronabesmettingen te beperken. Dit aantal loopt sinds een week weer op. De maatregelen moeten zowel de horeca, als de bezoekers en de samenleving in het algemeen beschermen.

Omroep RTV Noord nam vannacht om half twee een kijkje en stelde vast dat het al een paar minuten na het ingaan van de maatregel snel een stuk rustiger in de uitgaansstraten was en dat de terrassen zo goed als leeg waren. Ook hielden portiers nieuwe gasten tegen.

(Foto boven: een aan corona aangepast terras op de Grote Markt, archieffoto)