Nieuws

VVD: Plannen Groningen voor evenementen Stadspark “luchtkasteel en drijfzand”

Een meerderheid van de gemeenteraad in Groningen is afgelopen week akkoord gegaan met het voorstel van B&W om te stoppen met paardecourses in het Stadspark. B&W willen onderzoeken of er een evenemententerrein kan komen met wereldartiesten. De fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad laat via Twitter weten deze plannen 'een luchtkasteel' te vinden.


Leestijd: 1 minuut

Harddraverij: “Wethouder weigert gesprek over redding harddraverij Stadspark Groningen”
Harddraverij: “Wethouder weigert gesprek over redding harddraverij Stadspark Groningen”

De gemeenteraad besloot in meerderheid om vanaf volgend jaar te stoppen met de drafsport. Het is niet gelukt om de drafsport rendabel te exploiteren in Groningen, en dus moet er wat anders komen.

Maar liefhebbers van de paardensport vinden dat “peerdje rieden” echt bij Groningen hoort, en dat het prima samen gaat met het Bevrijdingsfestival.

De fractie van de VVD verwacht in elk geval weinig van de plannen om te komen tot een evenemententerrein voor 50.000 bezoekers, die komen kijken naar ‘wereldartiesten’.

Fractievoorzitter Ietje Jacobs plaatst in elk geval een oproep via Twitter: “Oproep: wil de wereldartiest die naar Groningen wil komen zich melden? Meer dan 100 jr historie weggegooid. Luchtkasteel of drijfzand? Waarschijnlijk allebei!. Groningen neemt afscheid van drafsport en maakt baan vrij voor wereldartiesten”