Nieuws

Waar Groningen uitzonderlijk goed in is...

We vergeten het wel eens, maar er zijn ook sectoren waar de provincie Groningen erg goed in is. De scheepsbouw, bijvoorbeeld. Indrukwekkend om te zien wat er allemaal gebeurt langs het Winschoterdiep tussen Groningen en Hoogezand. Daar werd afgelopen maand opnieuw een schitterend schip te water gelaten.


Leestijd: 1 minuut

Het betrof de NB 825, die succesvol te water werd gelaten vanaf de hoofdwerf van Royal Bodewes in Hoogezand. Het schip is het vijfde van een totale serie van stukgoedschepen voor Arklow Shipping.

De familie Bodewes bouwt al ruim tweehonderd jaar efficiënte en kwalitatief hoogwaardige schepen. “Wij zijn trots op onze rijke historie en de vooruitgang die wij hebben geboekt. Van de houten scheepsbouwer die we in 1812 waren tot de innovatieve en duurzame scheepsbouwer die we nu zijn”, zo laat het bedrijf weten op haar website.

Onlangs liep er ook al een prachtig schip van stapel bij Scheepswerf Ferus Smit in Westerbroek. En bij de voormalige scheepswerf van De Hoop in Foxhol werd door Royal Bodewes in januari nog een grote cementcarriers voor Taiwan te water gelaten.

En daarmee is de scheepsbouw een van die dragers van de Groningse economie, waar we hier allemaal volledig aan gewend zijn dat ze er zijn. Maar die, als je er even bij nadenkt, er toch voor zorgen dat Groningen niet alleen een economie heeft met zorgen en problemen, maar toch ook met sectoren die uitstekend meedoen in de wereldtop, en met veel perspectief.

(Foto, en meer informatie: Royal Bodewes)