Nieuws

Wat maakt Noorderzon tot zo’n bijzonder festival?

Vrijdag was het alweer de negende dag van Noorderzon. Vooral ’s avonds kun je soms bijna over de hoofden lopen, zó druk is het deze editie. Zeker ook de eettenten doen hele goede zaken, er staan soms ellenlange rijen wachtenden. Wat maakt Noorderzon zo bijzonder?


Leestijd: 1 minuut

Noorderzon is Groningen ten voeten uit. Jong, creatief, studenten, niet-studenten, internationals, maar ook Stadjers en mensen van wat verder weg.

Het publiek is er veelal jong, maar gelukkig komen er ook ouderen. Er komen mensen die genieten van theater, voorstellingen en muziek: de cultuurliefhebbers. En er komen ook mensen die Noorderzon zien als een soort proeverij, waar je nieuwe, lekkere hapjes kunt proeven.

Maar Noorderzon is ook een uitstekende gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten. Of om met je vriendinnen op stap te gaan en bij te praten met een wijntje.

Zeer gelukkig gekozen is ook het tijdstip van Noorderzon: aan het einde van de zomervakantie. Veel mensen zijn weggeweest, en komen gebruind en uitgerust terug, en beschouwen Noorderzon als een mooi moment om weer bij te kletsen met vrienden en bekenden.

Uiteraard zijn er in heel Nederland grote evenementen deze zomermaanden. Maar Noorderzon spreekt veel diverse doekgroepen aan: van Stadjers die oude bekenden tegen willen komen, tot eerstejaarsstudenten die kennis maken met hun nieuwe stad. En van werkenden die met collega’s op stap gaan, tot bevlogen theaterliefhebbers die zeer bewust een kaartje kopen voor een voorstelling of lezing.

Wie nog niet geweest is: zaterdag en zondag heb je nog ruim te tijd om van de laatste zomerdagen te genieten, voordat langzaam maar zeker het lieve leven weer begint en de herfst onverbiddelijk aan de deur gaat kloppen….