Nieuws

Wegafsluitingen op komst na opening nieuwe ringweg

Het einde van Operatie Ring Zuid komt eraan: op zondag 1 september gaat de gloednieuwe ringweg open. Maar na die tijd zijn er nog wel een aantal werkzaamheden en wegafsluitingen om rekening mee te houden.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Groningen Bereikbaar
Foto: Groningen Bereikbaar

Van maandag 2 tot vrijdag 6 september is de Paterswoldseweg onder het viaduct dicht voor autoverkeer. Ook de Laan van de Vrede en de Muntinglaan zijn deze dagen dicht.

Daarna starten werkzaamheden bij de Brailleweg. Deze weg is dicht van 7 tot 29 september van de Parkweg tot de Vondellaan, deels ook voor fietsers. Dit betekent dat ook de toe- en afrit van en naar de A28 afgesloten zijn.

Vervolgens is de Van Ketwich Verschuurlaan aan de beurt. Dit is pas tussen 30 september en 11 oktober. Dan is deze weg twee weken dicht zodat er nieuw asfalt onder het viaduct van de A28 gelegd kan worden.

Vanaf halverwege oktober begint de sloop van het stukje oude ringweg over de Hereweg. De exacte datum wanneer deze operatie start volgt nog. De Hereweg zal daarna compleet opnieuw ingericht worden. Dit zal naar verwachting tot halverwege december duren. Het fietsverkeer heeft geen hinder van deze werkzaamheden.

Niet alleen in de stad wordt gewerkt aan de weg, ook in de provincie staat wat op de planning. Zo wordt er in het najaar in Hoogezand gewerkt rondom de Knijpsbrug. Verder is in september de N46 in delen twee dagen dicht en ook de N33 is weer een weekend afgesloten tussen Assen en Siddeburen.