Nieuws

Welke Groningse student bouwde de snelste zelfrijdende elektrische racekart?

Voor het maken van snelle, zelfrijdende racekarts hoef je niet bij grote buitenlandse autofabrieken te zijn. Ook studenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen uitstekend zelf rijdende elektrische karts bouwen. Komende woensdag 24 juni zal tijdens een echte race duidelijk worden welke kart de snelste is. De race, die ’s middags om een uur begint is voor iedereen te volgen dankzij een live stream van de Digital Society Hub.


Leestijd: 1 minuut

Welke Groningse student bouwde de snelste zelfrijdende elektrische racekart?
Welke Groningse student bouwde de snelste zelfrijdende elektrische racekart?

Vijf maanden duurde de Self Driving Challenge. Tien HBO-ICT-studenten van de Hanzehogeschool Groningen werkten in twee teams aan de programmering van twee zelfrijdende elektrische racekarts. Op 24 juni strijden zij online om de beste tijd tijdens de finale van de Self Driving Challenge via een virtuele race. Het publiek kan meekijken via een livestream.

Fysiek racen in virtuele wereld
Voor de coronacrisis werkten de teams dagelijks onder begeleiding van experts aan de karts bij de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van Hanzehogeschool Groningen. Na de sluiting van de gebouwen op de Zernike Campus stonden de teams voor een grote uitdaging om het project online voort te zetten. De studenten zochten naar een manier om de fysieke kart te laten racen in een virtuele wereld. Door de sensoren te plaatsen voor een laptop met een virtuele racebaan, konden zij de Self Driving Challenge voortzetten.

Samenwerking RDW, Quintor en Hanzehogeschool
De Self Driving Challenge is een samenwerking tussen RDW, Quintor en de Digital Society Hub , met als doel de techniek van zelfrijdende auto’s te testen. RDW biedt de stage, Quintor levert expertise met hardware en de Digital Society Hub faciliteert de ruimte en begeleidt de studenten. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste sensoren en supercomputers op basis van het NVIDIA DRIVE Platform, die Artificial Intelligence op zelfrijdende voertuigen zoals Tesla’s mogelijk maakt.

De finale van de Self Driving Challenge vindt plaats op 24 juni 2020 van 13.00 uur tot 14.30 uur. Het programma start met een introductie over autonoom vervoer, de Self Driving Challenge en de toekomst van autonoom vervoer. 

U kunt de livestream volgen via www.digitalsocietyhub.nl/sdc.