Nieuws

Wethouder Gijsbertsen stapt op

Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) van Groningen stapt op. Gijsbertsen gaat per 13 april aan de slag als directeur van het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT).


Leestijd: 1 minuut

Eerste gesprekken achter de rug in zoektocht naar nieuw college B&W Groningen
Eerste gesprekken achter de rug in zoektocht naar nieuw college B&W Groningen

Gijsbertsen is sinds 2014 wethouder in Groningen, waar hij tevens locoburgemeester is en verantwoordelijk voor coördinatie Sociaal Domein, Zorg & Veiligheid, Jeugd & Jeugdhulp, Volksgezondheid en Inkomen & Schulden. Sinds 2006 is hij actief in de Groningse politiek (GroenLinks) als gemeenteraadslid. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en was in 2011 en 2012 docent politiek aan de School of Media van Hogeschool Windesheim.

Gijsbertsen heeft woensdagochtend zijn ontslag ingediend bij burgemeester Schuiling. In een brief aan de burgemeester en de gemeenteraad laat hij weten het geen gemakkelijk afscheid te vinden. “Ik laat met mijn nieuwe baan niet alleen het wethouderschap maar ook Groningen achter, en daarmee veel fijne collega’s en goede vrienden.”

Bij GHNT wordt Gijsbertsen de opvolger van Jan-Dirk Sprokkereef, die per 1 februari aangetreden is als lid Raad van bestuur bij Siza in Arnhem. Gijsbertsen gaat zich in zijn nieuwe functie bezig houden met de landelijke aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.