Nieuws

Wethouder Jongman opent grootste blaashal over zand in Nederland

Wethouder Inge Jongman heeft zondag 20 oktober de nieuwe blaashal van Beach Volley Club Groningen (BVCG) geopend. De nieuwe indoor beachlocatie is met vijf beachvolleybalvelden de grootste blaashal van Nederland én de grootste overdekte zandbak van het land.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Frank Nab
Foto | Frank Nab

De nieuwe blaashal draag bij aan de ambitie van Beach Volley Club Groningen om gedurende het hele kalenderjaar de beachvolleybalsport uit te kunnen oefenen. “Door de plaatsing van de blaashal kunnen velen hun geliefde sport ook in de wintermaanden blijven uitoefenen”, aldus Karlijn Toebast voorzitter van BVCG.

“Het is echt geweldig dat het ons gelukt is de financiering rond te krijgen, zodat de blaashal nu in Olympisch jaar 2024 in gebruik genomen kan worden en wie weet komen de toekomstige olympiërs straks uit Groningen”, zegt Toebast.

“De indoor beachlocatie op Sportpark Coendersborg is een welkome aanvulling op het Groninger sportklimaat”, zegt wethouder Inge Jongman over de nieuwe hal. “Beachvolleybal is geschikt voor jong en oud. De nieuwe accommodatie kan, net zoals de zomermaanden, gebruikt worden door leden, bedrijven, mensen uit de buurt, scholen en overige maatschappelijke organisaties. Hiermee is de blaashal een mooie locatie ter bevordering van sport, bewegen en het ontmoeten van mensen onderling.”