Nieuws

Wind, regen en kou op komst: de herfst gaat los!

Wie had gehoopt op rustig, droog en warm najaarsweer komt van een koude kermis thuis. Deze week is er al aardig wat wind en regen, en volgende week wordt dat alleen maar erger, met dagelijks kans op buien en soms een stevige wind. Dat meldt Weeronline.


Leestijd: 1 minuut

Code geel: Vanaf 10 uur zware winstoten in het uiterste noorden, vooral bij buien
Code geel: Vanaf 10 uur zware winstoten in het uiterste noorden, vooral bij buien

De vakantie van de regio’s Midden en Noord verloopt behoorlijk wisselvallig en winderig. Vandaag, woensdag, kan het nog 19 graden worden, maar vanaf donderdag daalt de temperatuur naar 10-12 graden. Het weer blijft onstuimig met veel buien. Aan zee zijn zelfs zware windstoten mogelijk tot 95 kilometer per uur en ook in het binnenland staat een stevige en vlagerige wind. Tijdens een bui kan de gevoelstemperatuur slechts enkele graden boven nul liggen, een winterjas is dus geen gek idee. 

Droog weekend

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Tussen de buien door schijnt de komende dagen regelmatig de zon, en kan je genieten van de typische Nederlandse wolkenluchten. Aankomend weekend blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur is dan wel vrij fris met zo’n 12-14 graden.