Nieuws

Winkelen op afspraak: vooral de kleine zelfstandigen plukken de vruchten

Vanaf vandaag kan het: winkelen op afspraak. Winkels mogen maximaal twee klanten ontvangen, mits ze ruim van te voren een afspraak hebben gemaakt. Een versoepeling waar vooral de kleine zelfstandige winkels en modeboetiekjes de vruchten van plukken, zo zegt Eric Bos voorzitter van de GCC tegen de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Winkelen op afspraak: vooral de kleine zelfstandigen plukken de vruchten
Winkelen op afspraak: vooral de kleine zelfstandigen plukken de vruchten

Het zijn met name de zelfstandigen, de modeboetiekjes en de kleinere winkels die voordeel hebben bij de vorige week aangekondigde versoepelingen van de maatregelen. Deze winkels hebben al relatief veel afspraken staan, om klanten op afspraak en in tijdsblokken te ontvangen.

Voor de grotere winkels en de ketens zet de nieuwe maatregel geen zoden aan de dijk, zegt Bos. “Volgens de regels mag je maximaal twee klanten per verdiepingen ontvangen. Voor de grote zaken kan dat niet uit.”

“Toch, het begin is er,” zegt Bos, die hoopt dat er snel vervolgstappen komen. “Zeker in een stad als Groningen zul je zien dat de drukte goed te managen is, en dat iedereen zich goed aan de regels houdt. Laten we hopen dat dat in Den Haag tot het besef leidt dat er meer mogelijk is.”

Het liefst ziet Bos dat de winkels weer helemaal opengaan, maar anders is het voor hem ook nog een optie om in eerste instantie alleen in de ochtenden winkelen toe te staan. “Dan zijn de meeste mensen aan het werk, en is het sowieso een stuk rustiger in de stad”, motiveert hij.