Nieuws

Wonen in een voormalig pakhuis aan de Kleine der A

Zo af en toe komt er op Funda weer een opvallende woning voorbij. Neem dit herenhuis aan het Kleine der A. Dit is van oorsprong een pakhuis, maar later helemaal verbouwd tot woonhuis. Pal aan de Groningse grachten, én met de mogelijkheid om op eigen terrein meerdere auto’s te parkeren.


Leestijd: 1 minuut

Het pand is eind 18e eeuw gebouwd als pakhuis; ‘t Hart. In het begin van de jaren negentig is het pakhuis grondig gerestaureerd en verbouwd tot een comfortabele stadswoning, zo meldt Funda.

Toch zijn er volgens de makelaar nog steeds authentieke elementen aanwezig, zoals bijvoorbeeld de detaillering in de voorgevel, en de katrol in de nok van het pand.

Ook bijzonder: de ‘multifunctionele’ ruimte van zo’n 40 vierkante meter op de begane grond aan de voorzijde. Dit kan gebruikt worden als garage, maar ook als woon-, of hobbyruimte of voor beroepsmatig gebruik.

De woning heeft een woonkamer met uitzicht op het water, een open keuken en twee slaapkamers. Het woonoppervlak is 130 vierkante meter. De vraagprijs is 775.000 euro.