Nieuws

Woningnood in de stad? Check dit stulpje van ruim 800 m2!

Woningen in de stad Groningen gaan als warme broodjes, en bedragen van zo’n 20 procent bóven de vraagprijs zijn eerder regel dan uitzondering. Waarom dan niet wonen buiten de stad? In dit stulpje in Slochteren bijvoorbeeld, dat sinds deze week op Funda staat. Ruim 800 meter woonoppervlakte, 13 slaapkamers en bijna 25.0000 vierkante meter aan grond. Er is één maar: deze monumentale herenboerderij, met een vanafprijs van 425.000 euro, kan wel een opknapbeurt gebruiken.


Leestijd: 1 minuut

Woningnood in de stad? Check dit stulpje van ruim 800 m2!
Woningnood in de stad? Check dit stulpje van ruim 800 m2!

De Geertsemaheerd, zoals de boerderij heet, is een rijksmonumentale 18e-eeuwse herenboerderij, die vanaf 1795 door vier generaties Geertsema bewoond is geweest.

De giga boerderij heeft in het voorhuis drie stijlkamers, en de voormalige stallen zijn omgetoverd tot een grote vergader-, expositie-, annex horecaruimte. En dan is ook nog een grote schuur van circa 900 m². En dan ben je er nog niet want achter de boerderij is op de plaats van de oude kapschuur een bijgebouw met daarin zes appartementen gebouwd, zo is te zien op Funda.

De Geertsemaheerd is 20 jaar geleden helemaal gerestaureerd en tegelijk met de restauratie van de boerderij in 2003 werd ook de tuin, een typische Engelse landschapstuin die in 1850 oorspronkelijk was aangelegd, gerestaureerd door Copijn Landschapsarchitecten.

De gaswinning en de aardbevingen maakten echter een einde aan de pracht en praal. De boerderij raakte in 2011 zo beschadigd dat de eigenaren de boel verkochten aan de NAM die het op haar beurt weer heeft ondergebracht bij Stichting Woonbedrijf Aardbevingsgebied Groningen.

Volgens de makelaar verkeert de boerderij nu in een zeer matige staat van onderhoud. Een fikse opknapper dus, zowel binnen als buiten.