Nieuws

Wunderline-trein van Groningen naar Leer loopt vertraging op: GroenLinks en D66 willen opheldering

De Wunderline-trein loopt een half jaar vertraging op. De snelle treinverbinding tussen Groningen en het Duitse Leer zou in december 2024 in gebruik genomen worden, maar nu wordt dat pas midden 2025. De Groningse Statenfracties van GroenLinks en D66 willen hier opheldering over.


Leestijd: 1 minuut

Station Groningen
Station Groningen

Het nieuwe uitstel zorgt voor grote verbazing bij de provinciale fracties van GroenLinks en D66. De slechte bodemgesteldheid was al sinds 2017 bekend bij de Provincie Groningen. Volgens GroenLinks en D66 is het dus opmerkelijk dat de problemen pas zo laat aan het licht komen. Statenlid Bas de Boer (GroenLinks): “Al jaren wachten we op het herstel van de Friesenbrücke. Het mag niet zo zijn dat een al bekend probleem het project doet ontsporen. Dit had veel eerder tot op de bodem uitgezocht moeten worden.”

Met de bus verder

Passagiers die naar Leer willen doorreizen, moeten vanaf Bad Nieuweschans met de bus verder. Dit was sinds aanvaring van de Friesenbrücke in 2015 ook al het geval. Maar nu is de bus nog een extra half jaar de enige reismogelijkheid met het openbaar vervoer tussen Bad Nieuweschans – Weener – Leer.