Nieuws

Tien nieuwe besmettingen van coronavirus in provincie Groningen

De GGD Groningen heeft woensdagmiddag bekend gemaakt dat er in een etmaal tien nieuwe inwoners van de provincie Groningen positief hebben getest op het coronavirus. Het totale aantal besmettingen komt daarmee op 175.


Leestijd: 1 minuut

Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie
Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie

Van dit aantal patiënten zijn er tot dusver zeker 43 in een ziekenhuis terecht gekomen. Dat zijn er enkelen meer dan gisteren. Een groot deel daarvan komt uit de Stad, namelijk 11 patiënten. Dat laat het RIVM weten. 

Minder ziekenhuisopnames
In het hele land staat het aantal ziekenhuisopnames op 5.159 en dat zijn er 447 meer dan dinsdag. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is lager dan de afgelopen dagen. In heel Nederland zijn nu 13.614 positief geteste besmettingen (+1.019 ten opzichte van dinsdag). Het aantal doden staat op 1173 en dat zijn er 134 meer dan dinsdag.

Piek in Noord-Brabant voorbij
De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM laat weten dat het de goede kant opgaat met het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Zo blijkt uit onderzoek dat op dit moment elke nieuwe coronapatiënt minder nieuwe patiënten besmet. Wel stijgt het aantal ziekenhuisopnames en het aantal doden elke dag nog fors, maar het effect treedt daar eventueel pas later op. Er is nog steeds een enorme druk op de zorg. 

Hou je aan de maatregelen!
Het RIVM benadrukt daarom om je aan de corona-maatregelen te houden. Zodra we dat niet doen, dan ontstaat er weer een nieuwe piek.  daarom belangrijk om je aan de corona-maatregelen te blijven houden. Die zijn dinsdagavond tot 28 april verlengd.