Nieuws

Zeehondencentrum vernoemt zeehond naar Amalia

Een zeehond die woensdag werd opgevangen in zeehondencentrum Pieterburen is vernoemd naar prinses Amalia. Het gaat weliswaar om een mannetje maar volgens het centrum is dat geen probleem. “Het komt wel eens vaker voor dat een mannetje een vrouwelijke naam krijgt, en andersom.”


Leestijd: 1 minuut

Zeehondencentrum vernoemt zeehond naar Amalia
Zeehondencentrum vernoemt zeehond naar Amalia

Het dier werd die dag in verzwakte toestand gevonden op Ameland. Aangezien het woensdag ook Amalia haar 18e verjaardag was vond het centrum het toepasselijk om het dier naar haar te vernoemen.

Gisteren werd er al melding gedaan van een zeehond op Ameland. Het dier was erg vermoeid en had een zware ademhaling. Dit zijn kenmerkende klachten voor longwormen: een parasiet waardoor zeehonden ziek worden. De zeehond kwam onder observatie en er werd besloten om hem op te vangen vanwege de verslechterde gezondheid.

Hoewel het om een mannetje gaat, heeft het dier toch de naam Amalia gekregen. Het komt wel eens vaker voor dat een mannetje een vrouwelijke naam krijgt, en andersom. Zeehond Amalia kan nu eerst uitrusten en aansterken op de “intensive care” afdeling van het centrum.