Nieuws

Zeehondencrèche helpt zeehondenopvang in Canada


Leestijd: 1 minuut

Lenie ’t Hart: “Er zijn gelukkig heel veel Canadezen die de zeehonden helemaal niet willen doden, maar juist willen helpen. Wij hebben in 2008 op Prince Edward Island (één van de eilanden waar zeehondenjagers wonen) een start gemaakt met opvang van zeehonden die in problemen zijn geraakt. Daarvoor hebben wij destijds een tweetal Canadezen in Pieterburen opgeleid.

Op dit moment is er ook een Canadese vrijwilliger in Pieterburen die binnenkort naar Canada gaat om de zeehonden daar te
helpen. Wij zijn nu bezig om ook in Nova Scotia in Canada een opvang op te starten. Alle hulp daarbij is van harte welkom. Wij zijn hiervoor een speciale actie begonnen op onze website. Als u hier klikt
www.zeehondencreche.nl/home/help_zeehonden_Canada.htm>

en uw gegevens invult plus het bedrag dat u wilt doneren, geeft u de zeehonden in Canada een kans!

De zeehonden in Canada hebben het momenteel extra moeilijk. Door een tekort aan ijsschotsen in het geboortegebied van de zeehonden bij Prince Edward Island dreigen duizenden pasgeboren pups te sterven. Zij kunnen namelijk onvoldoende plekken vinden om bij hun moeder te drinken.

Wetenschappers vrezen dat de helft van de jongen hierdoor zal omkomen. De Zeehondencrèche is regelmatig betrokken bij de opvang van zeehonden in het buitenland. Als er zeehonden in de problemen zijn, waar dan ook, kan een beroep gedaan worden op de expertise van de Zeehondencrèche.