Nieuws

Zeer grote brand in loods Baflo; sein brand meester gegeven (update)

In een aardappelloods aan de Hoogeweg in Baflo is dinsdagmorgen brand uitgebroken. De brandweer kreeg omstreeks 10.45 uur de eerste melding binnen. Er is veel rook vrijgekomen en dit was in de verre omgeving te zien. Het gaat om een loods met bijbehorend materiaal van akkerbouwbedrijf Firma Boogaart Agro. Update: Omstreeks 13.30 uur werd het sein brand meester gegeven.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Wim Dijkman
Foto: Wim Dijkman

Update: Het vuur is onder controle, de brandweer gaf omstreeks 13.30 uur het sein brand meester. De agrarische loods waar de brand gewoed heeft, wordt als verloren beschouwd. De brandweer heeft overslag naar de naastgelegen loods weten te voorkomen. In het benedenwinds gebied hebben meetploegen van de brandweer geen verhoogde waarden van gevaarlijke stoffen gemeten.

Net voor 11.00 uur werd de brand opgeschaald naar ‘zeer groot’. “De brand is uitslaand en in de verre omtrek te zien,” schrijft de brandweer op de website van Veiligheidsregio Groningen. Niet veel later werd grootwatertransport opgeroepen, om alle eenheden van genoeg water te voorzien.

Omstreeks 11.30 uur is een NL-Alert verstuurd vanwege de forse rookontwikkeling die zich uitstrekt naar de wijde omgeving. Via dat bericht worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en indien nodig mechanische ventilatie (tijdelijk) uit te schakelen.

Foto: Wim Dijkman