Nieuws

Zeker 600 schademeldingen na bevingen in Loppersum en Hellum

Het aantal binnengekomen schademeldingen na de bevingen bij Loppersum en Hellum is tot donderdag 16.00 uur verder opgelopen naar 600 meldingen. Het aantal meldingen van acuut onveilige situaties is gestegen naar 9. Uit de directe omgeving van Loppersum kwamen 66 meldingen. Het gaat dan om meldingen uit een gebied met een straal van 5 km rond het epicentrum van de beving (2.7) op dinsdag.


Leestijd: 1 minuut

Groningse volksvertegenwoordigers bespreken parlementaire enquête morgenavond in Delfzijl
Groningse volksvertegenwoordigers bespreken parlementaire enquête morgenavond in Delfzijl

Verdubbeling van het normale aantal meldingen
Dat betekent nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van het aantal meldingen op hetzelfde moment vorige week, toen er 311 meldingen waren. Het is nog onduidelijk of de kleinere beving bij Siddeburen (kracht 1,8) in de vroege ochtend van donderdag 16 juli heeft bijgedragen aan deze extra schademeldingen. 

Acuut onveilige situaties
Er zijn 9 meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie gedaan. Van die 9 zijn intussen 8 adressen bezocht. Twee van de meldingen werden beoordeeld als gegrond. Eén melding kwam van een locatie ruim 40 km buiten het epicentrum, de tweede lag op circa 20 km. Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid zeker te stellen. Het adres van de laatste melding zal snel worden bezocht.

Schade melden
Wie schade constateert aan zijn huis of gebouw kan deze schade bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen melden via website of telefoon. Wie vermoedt dat er een acuut onveilige situatie is ontstaan, kan dit daar ook melden. Als er sprake is van een direct levensbedreigende situatie, is het altijd beter het alarmnummer 112 te bellen.