Nieuws

Zestien nieuwe besmettingen in provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn er sinds donderdagmiddag zestien geteste besmettingen van het coronavirus bijgekomen. Het totaal staat nu op 135, zo laat de GGD Groningen weten.


Leestijd: 1 minuut

Zestien nieuwe besmettingen in provincie Groningen
Zestien nieuwe besmettingen in provincie Groningen

Volgens het UMCG liggen er nu 39 coronapatiënten in dat ziekenhuis. Twintig van hen liggen op de intensive care. De anderen liggen op de speciaal daarvoor vrijgemaakte verpleegafdeling. Een vrij groot aantal patiënten komt uit Noord-Brabant. Donderdag werd bekend gemaakt dat één coronapatiënt in het ziekenhuis is overleden. 

In het hele land zijn nu 8603 geteste besmettingen (+1172) en 546 overleden patiënten (+112). In totaal zijn 2500 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 349 meer dan donderdag. Een dag eerder kwamen er nog 315 nieuwe ziekenhuisopnames bij. 

Toename minder snel dan in de dagen hiervoor
Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen dan in de dagen hiervoor. 

Volgens het RIVM neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.