Nieuws

Zeventig mensen bekeurd na illegale carmeeting aan Sontweg in Groningen

De politie in Groningen heeft zeventig mensen bekeurd omdat ze deelnamen aan een illegale ‘carmeeting’. Deze werd gisteravond gehouden op een parkeerterrein nabij de Sontweg. (Foto boven: archief).


Leestijd: 1 minuut

Zeventig mensen bekeurd na illegale carmeeting aan Sontweg in Groningen
Zeventig mensen bekeurd na illegale carmeeting aan Sontweg in Groningen

Een aantal personen liet bij komst van de politie hun voertuig in de steek en ging er snel vandoor. Zij ontkwamen door over hekken te klimmen en weg te rennen van het terrein, zo meldt de politie in Groningen vanmorgen.

De weggerende personen lieten hun auto’s dus achter, maar de politie heeft van de achtergebleven auto’s de kentekens genoteerd.

Vanwege corona is het niet toegestaan om met meerdere mensen samen te komen. Daarnaast is een samenkomst met auto’s zoals deze in Groningen niet toegestaan. De politie handhaaft en treedt op bij overtredingen. De zorgelijke situatie rondom het coronavirus vraagt daarom, aldus de Regiopolitie.

Carmeeting-pagina op Facebook

Sommige autoliefhebbers in Groningen die deelnemen aan carmeetings hebben een eigen Facebookpagina, waar de archieffoto boven dit artikel staat. In elk geval de volgers van déze Facebookpagina konden weten dat carmeetings in Nederland illegaal zijn. Want op 17 oktober plaatsten ze zelf onderstaande post:

“Meetings in nederland mogen helaas niet meer.. in duitsland mogen we nog komen als we ons onder hun regels houden dus 1.5 meter! En binnen 24 uur weer terug! Vanavond is er een meeting in Aurich bij de sparkasse arena.. mocht je gaan, houd je aan de regels !”